Christmas Chocolate Bark

Hallo!

Dit artikel staat volledig in het teken van chocola, dat klinkt al goed toch?

Ik laat jullie namelijk vandaag zien hoe je zelf een chocoladereep kan maken. Ik heb er eentje gemaakt in kerstvariant maar je kunt helemaal zelf weten wat voor reep dit wordt.

dscn7899

Wat je nodig hebt is chocola en een heleboel snoep!

Zoals je ziet heb ik een hoop snoep ingeslagen, oreo’s, confetti, marsmallows, noten, m&m’s en nog wat ander strooisnoep.

Je kunt erin doen wat je maar wilt!

collageHet is echt super makkelijk, je begint met het smelten van de chocola, hiervoor heb je ongeveer een reep chocolade nodig. Ik heb hier twee repen gesmolten omdat mijn broertje ook een reep ging maken. Tijdens het smelten van de chocola kun je vast aan de slag met het snijden van de rest. Ik heb de oreo’s en marshmallows in kleinere stukjes gesneden, dan past het beter in je reep. Vervolgens leg je op wat bakpapier alles wat je in je reep wilt hebben. Hier giet je vervolgens de chocolade overheen. En nu kun je hem nog versieren zoals je zelf wilt.

Ik heb ervoor gekozen nog wat gesmolten witte chocolade eroverheen te gieten, dat geeft wel een heel leuk effect. En natuurlijk m&m’s in kerstkleurtjes!

dscn7926

DSCN7932.JPG

Na ongeveer een half uurtje in de koelkast is hij klaar! Zorg ervoor dat hij goed hard is geworden en haal hem dan van het papier af.

Je eigen, zelfgemaakte chocoladereep! Veel lekkerder dan Tony Chocolonely of Milka!

Ik vond het echt superleuk om dit te maken, en wat was de reep lekker! Je kunt er indoen wat je zelf wilt dus het smaakt altijd goed!

Het ziet er ook super leuk uit om zo op tafel te zetten met bijvoorbeeld de feestdagen of een avondje met vriendinnen.

Smakelijk eten allemaal, en een fijne kerst!

xxx Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *