Een boek vol tekeningen…

Sinds 2013 houd ik al een art-book bij, ik weet nog steeds niet hoe je zo’n ding moet noemen. Een boek met tekeningen, dat is het. Alle tekeningen die ik de afgelopen 4 jaar heb gemaakt staan in dat ding. Het lijkt me heel leuk om mijn oude tekeningen een keer aan jullie te laten zien, al zijn sommige echt verschrikkelijk. Maar vandaag laat ik jullie het boek zelf zien. Dat klinkt best on-interessant, hopelijk is het niet zo 😉

Zoals ik al zei heb ik dit boek al sinds 2013, het tweede jaar dat ik teken/schilder les volgde. Mijn tekenlerares raadde me aan zo’n boek te kopen zodat ik niet al mijn tekeningen kwijt zou raken. Ook zij had volgens mij al in de gaten dat ik zo’n sloddervos ben die alles kwijtraakt. Dus ik heb deze toen gekocht. Ik heb een paar oude tekeningen die ik nog had erin geplakt en nieuwe gemaakt.

Toen gebruikte ik hem nog om ontwerpen voor schilderijen te maken. Toen ik 13 was hield ik meer van schilderen dan van tekenen. De hele zolder ligt ook vol met oude (niet de mooiste) schilderijen. Als jullie willen kan ik die ook nog wel eens laten zien. Het is best schattig.

Daarom bestaan de eerste paar bladzijdes in het boek ook vooral uit simpele tekeningen en ontwerpen voor schilderijen, niet goed uitgewerkte tekeningen dus.

Toen ik met de teken/schilder les stopte, stopte ik eigenlijk ook met schilderen. Ik schilder nu in elk geval geen schilderen meer. Aquarel verf vind ik dan wel weer heel leuk. Maar tekenen ben ik altijd blijven doen en nog steeds. En in dit boek staan dus eigenlijk alle tekeningen die ik in 4 jaar heb gemaakt. Ik ben nu ongeveer op de helft van het boek. Dus stel ik ga er ook nog 4 jaar in door, dan is hij dus vol als ik 21 ben.

Een tekenboek van alle tekeningen in 8 jaar. Dat is best nice. Zo raak je het tenminste ook niet kwijt. Want losse tekeningen die raak ik sowieso kwijt. En nu zal ik ze voor altijd bewaren. Tenzij ik het boek verlies maar dat zal niet gebeuren want ik ben best zuinig op dit ding. Die wil ik dus absoluut niet verliezen, 4 jaar lang werk weg? Nope, dat gaat niet gebeuren.

De reden dat ik dit artikel schrijf is eigenlijk omdat ik het boek pas een andere “kaft” heb gegeven. Toen ik het boek net had had ik hem namelijk gekaft met nogal lelijk kaftpapier en beplakt met stickers en washi-tape. En dat zat er dus tot een week geleden nog steeds op. Ik ben even aan de slag gegaan met verf en nu ziet hij er toch wel een stukje beter uit 😉

Het boek heb ik in een boekhandel gekocht (eigenlijk had mama hem betaald haha). Hij kostte rond de €9 geloof ik. Best prijzig maar kijk eens hoe lang ik hiermee kan doen. Ook is het papier erin heel erg dik waardoor het niet snel doordrukt, hele dikke stift wel helaas… Maar het is gewoon goede kwaliteit.

Dus als jij ook veel van tekenen houdt en last hebt van losse tekeningen… Koop een boek waar je alles in bewaard, het is echt heel handig!

2 Replies to “Een boek vol tekeningen…”

  1. Ik zou ook eens zo’n boek moeten bijhouden, want dat zal me misschien wat meer motiveren om te tekenen haha. Ik heb altijd zin om te tekenen maar dan weet ik niet wat, echt een struggle. Maar wel echt een mooie nieuwe kaft! XXX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *