Examenstress #2 – Leren

Ik heb al meer dan een week overleefd van deze vakantie. Al 9 dagen aan het leren nu. En ik kan zeggen dat het best zwaar is. En vooral ontzettend saai. Maarja, dat spreekt natuurlijk wel voor zich. Elke dag een paar uurtjes leren is niemands favoriete bezigheid lijkt me.

Hetgeen dat ik nog het ergst vind is dat ik elke dag gewoon maar een beetje thuis zit. Ik leer meestal tot ongeveer half 3 of 3 uur. Daarna zit ik een beetje in mijn kamer Netflix te kijken en me te vervelen. Zoals ik in de vorige post ook al vertelde heb ik zeer weinig gepland deze vakantie. En dat valt zwaar. Elke dag thuis zitten vervelen is niet erg leuk.

En ik heb zoveel ideeën voor mijn blog, blogposts, foto ideeën. Ik heb echt zin om weer naar buiten te gaan, de bossen in of naar parkjes om mooie foto’s te maken. Maar daar moet ik toch echt nog even mee wachten. Ten eerste omdat ik nu gewoon niet veel energie heb daarvoor, leren is ook best vermoeiend. Ten tweede, ook niet heel veel tijd ervoor. Ten derde, het weer is nu niet super mooi om lekker foto’s te gaan maken buiten.

Maar ik ben aan het aftellen, nog 17 dagen en dan ben ik vrij! 3 maanden lang. Can’t wait.

Maargoed, deze post was niet bedoeld om mijn depressiviteit aan jullie te uiten ?. Maar ik wilde eigenlijk gewoon wat tips geven om te leren. En ik ga niet de standaard tips aan jullie geven van: leg je telefoon weg, of: zorg dat je geen afleiding hebt. Want die hebben we allemaal al heel vaak gehad.

Dus hier heb ik wat dingen die ik eventjes wil delen met jullie, het zijn geen hele goede tips ofzo, maar wie weet dat jullie er toch wat aan hebben.

Als eerste, echt ik kan niet zonder. Jortgeschiedenis. Ik weet niet of jullie dit YoutTube kanaal kennen, maar echt, hier kun je zoveel van leren. Geschiedenis vind ik best een interessant vak, maar het is mega veel leerwerk en alle verbanden en dingen zijn soms ook best lastig. Maar bij het kijken van deze filmpjes krijg ik alles zoveel duidelijker in mijn hoofd. En ik kijk deze filmpjes nu al twee jaar lang, maar nu ben ik ze dus allemaal weer aan het herkijken voor het examen.

Nog een tip is het maken van oefenexamens. Het is best saai en kost veel tijd. Maar zo kom je er wel achter waar je zwakke punten liggen en waar je juist goed in bent. Ook kun je op Examenblad.nl je eindscore zien en dus vast een punt berekenen. Zo kun je vast een indicatie krijgen van hoe je het straks ook gaat doen. (Tot nu toe heb ik best goede punten op mijn eindexamens! Yesss)

Dan, doe leuke dingen tussendoor! Ik ben niet de enige die hier thuis gewoon wegrot. Van vrienden hoor ik ook dat het echt niet goed is voor je sociale leven. Nope, dat is het zeker niet. Dus plan ook wat leuke uitjes tussendoor. Ik heb deze vakantie koningsnacht en dag gevierd. Ga deze week nog een keer met vrienden  afspreken en ik ga zondag nog een dagje weg met het gezinnetje. Het is gewoon heel fijn om iets te hebben waar je naar uit kunt kijken. Want anders wordt het allemaal wel heel erg zwaar.

En ik heb een tip die ik zelf helemaal niet uitvoer. Sta op tijd op. Zo ben je fitter, kun je eerder beginnen met leren, en ben je dus eerder klaar. Ik wou dat ik deze tip zelf zou uitvoeren maar ik lig elke dag tot half elf in mijn bed. Best slecht eigenlijk….

Dat waren dan een aantal van mijn tips. Misschien dat je er wat aan hebt, misschien ook niet. Maar ach, ik had tenminste even afleiding tussendoor. Ik mis het bloggen echt heel erg! Maar ik heb gewoon geen dingen waar ik nu over kan bloggen. Maar ik heb nu wel alle tijd om dingen te bedenken voor mijn blog. Dus ik hoop na de examens terug te zijn met leuke verfrissende blogposts!

PS: ik verlies op het moment ontzettend veel volgers op instagram… Echt wel balen. Maar die ga ik hopelijk komende zomer allemaal weer terug winnen!

One Reply to “Examenstress #2 – Leren”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *