Ik ben ook een Bullet Journal begonnen

Na ongelofelijk veel blogposts gezien te hebben over Bullet Journals, besloot ik er ook maar een te beginnen. Ik had er vaker van gehoord maar nadat ik bij Roos en Elena blogposts erover had gelezen wilde ik het ook heel graag proberen. Dus dat heb ik gedaan.

Mijn idee was een aparte Bullet Journal te maken voor deze zomer. Ik heb nu vakantie dus dan ziet mijn agenda er heel anders uit als ik school heb. (Je zou denken rustiger, nou dat ook weer niet…)  En ook wilde ik graag eerst proberen of ik het bijhouden van een Bullet Journal echt leuk vond en vol zou houden voordat ik een echte koop, die zijn namelijk rond de €12.

Ik kon alleen nergens een simpel boekje vinden die ik deze zomer zou kunnen gebruiken als Bullet Journal, dus heb ik uiteindelijk gewoon een pak dik papier gekocht. (Ik wilde wel per se dik papier want anders zou het doordrukken) Dat papier heb ik vervolgens doorgeknipt en zelf in elkaar gezet tot een soort boekje.

En toen ben ik begonnen aan de Bullet Journal. Heel wat inspiratie opgezocht op Pinterest en toen eigenlijk gewoon maar begonnen.

Zoals ik bij bijna iedereen heb gezien begon ik met een key. Soort van legenda van wat alles betekend. Hier had ik ook geen idee wat ik voor tekentjes moest gebruiken dus ik heb gewoon even wat overgenomen van Pinterest. Het is best handig, vooral als het eenmaal in je hoofd zit en je dus niet steeds hoeft terug te bladeren naar wat wat is.

Daarna heb ik wat bladzijdes met bijvoorbeeld films en series die ik deze vakantie kijk. Ook een waar ik de dagen bijhoud, of nouja, hoe de dagen zijn. Hier heb ik alleen geen foto’s van, ik denk dat ik die perongeluk kwijt ben geraakt ofzo. Dus laten we maar verder gaan naar de bladzijdes waar ik wel foto’s van heb.

Ja, het is ondertussen al een week Juni maar op het moment dat ik deze foto’s maakte was het nog mei. Ik wist trouwens ook echt niet of ik mijn Bullet Journal in het Engels of Nederlands moest doen. Maar Engels ziet er gewoon mooier uit vind ik, dus heb ik dat maar gedaan. Nu is eigenlijk de helft Engels en de helft Nederlands haha.

En bij elke maand maak ik ook een lijstje met Goals. De eerste is al niet echt een goal, maargoed. Wel gehaald 😉 . Ook een Wishlist erbij, want dat vind ik ook leuk om bij te houden, een lijstje met de dingen die ik wil hebben en waar ik dan eventueel voor kan sparen.

En toen had ik nog ruimte over dus toen zetten ik Dat kopje Important er nog bij. Niet echt super nuttig eigenlijk.

En dan ook, de welbekende Habit tracker. Ook die kom je in bijna elke Bullet Journal wel tegen. Een lijstje waarin je je “gewoontes” bijhoudt. Best wel handig, en ik moet zeggen, het werkt ook motiverend!

Bijhouden wanneer ik upload op Instagram en mijn blog.

En dan natuurlijk de dagen van de week met mijn plannen. Ik hield eigenlijk nooit een agenda bij, ik onthield alles wel, maar toch is het wel fijn nu ik het allemaal zo opschrijf. Geeft toch iets meer structuur, en ik vind het altijd wel fijn om met to-do lijstjes te werken, en die kan ik hier ook mooi bij elke dag van de week erbij schrijven. Ik moet zeggen dat ik het echt handig vind.

Dit was dus een eerste post over mijn Bullet Journal, gewoon een een globale blik in hoe ik hem in heb gedeeld enzovoort. Niet heel bijzonder. Ik denk trouwens wel dat ik volgend schooljaar een echte Bullet Journal ga aanschaffen, het is namelijk super leuk om te doen en ook nog eens heel handig. Ook moet ik dan gelijk even een paar goede pennen aanschaffen want deze vlekken helemaal uit. Dit is dus eigenlijk nog een beetje een test-Bullet Journal.

Ik werk trouwens niet echt in thema’s zoals je ziet, ik vind dat heel leuk maar ik houd het denk ik toch bij lekker random. Elke bladzijde weer anders. Vind ik ook wel weer leuk.

Ik blijf deze vakantie nog mooi een beetje oefenen met mijn Bullet Journal, al is zoiets nooit perfect, en dat is juist wel leuk.

 

8 Replies to “Ik ben ook een Bullet Journal begonnen”

  1. Wat leuk! En heel inspirerend 🙂 Ik wil ook heel graag een bullet journal. De echte bullet journals vind ik trouwens ook veel te duur hoor! En trouwens: ik wil ook nog een mom jeans! 🙂

  2. Wat leuk dat je gewoon zelf eentje in elkaar hebt gezet! Heel handig om eerst te gaan kijken of je het leuk vindt om bij te houden enzo, zo’n echte bullet journal (Leuchtrum ofzo) is best wel prijzig. Ik denk dat ik dat ook eerst ga doen 🙂 Liefs, Sija

  3. Wat heb je hem al mooi versierd ?! De bloemetjes van je coverpagina vind ik superschattig gemaakt. Ik heb zelf meestal wat strakkere designs, maar zou ook graag wat creatiever willen zijn daarmee. Leuk om te lezen voor inspiratie!

    1. Dankjewel ♥ Ik moet zeggen dat ik ook niet helemaal van dit rommelige ben hoor 😉 Maar het heeft ook wel weer iets ja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *