Jaja, ik ben geslaagd hoor!

En bij deze kunnen we de middelbare ook afsluiten. Want ik ben gewoon geslaagd jongens! De vlag hangt buiten, Gisteravond heb ik het al een beetje gevierd met familie en even op school iedereen gefeliciteerd. Bloemen in ontvangst genomen, en blij geweest natuurlijk.

Nu is het dus echt afgelopen, de middelbare. Ik ben er officieel klaar. Over 3 weken is de diploma-uitreiking, en zodra ik die binnen heb ben ik toegelaten op de vervolgopleiding. Maar daar wil ik nog even niet aan denken, dat wordt een grote nieuwe stap waar ik wel heel veel zin in heb, maar eerst ga ik nu echt genieten van mijn vakantie.

Dat heb ik de afgelopen weken ook al een beetje gedaan maar toen heb ik vooral gewerkt en gewacht tot de uitslag. Nu ik geslaagd ben en mijn vriendinnen gelukkig allemaal ook, kunnen we leuke dagjes weg plannen, eindelijk! Volgend weekend staat in elk geval een leuk weekendje Center Parcs op de planning.

Ik had al mijn examens al nagekeken en ze kwamen bijna allemaal op een voldoende uit dus heel fout kon het niet gaan. Alleen Engels en Wiskunde waren nog een beetje spannend, maar nadat ik gister ochtend de normen had gezien (die stonden om 8 uur al online) had ik er wel vertrouwen in. Maar natuurlijk blijft het spannend en is het wachten niet heel erg fijn. Ze konden bij ons bellen tussen 16:00 en 18:00. Ze belden alleen diegene die gezakt zijn of een herexamen moeten maken. Rond 17:15 kwam het bericht dat iedereen uit onze klas was gebeld, en ik had geen telefoon gehad dus dat betekende dat ik was geslaagd voor de HAVO!

Het duurde allemaal wel heel erg lang, andere klassen wisten het al en wij nog niks… Dat wachten was best stressvol. Mijn vriend kwam al met bloemen binnenlopen om me te feliciteren maar ik wist nog niet eens of ik geslaagd was of niet.  Maar dat was ik dus gelukkig wel!

Gelijk een stuk of twintig man een berichtje gestuurd met het goede nieuws, want iedereen was natuurlijk heel nieuwsgierig.  Zoals ik al vertelde in de avond even naar school om de vlag en mijn cijferlijst op te halen, en daarna kwam er wat familie om het te vieren.

Dus het feestje is geweest, ik ben geslaagd. Ik besef het me nog steeds niet, dat ik niet meer terugga naar de middelbare school. Ik ga het missen hoor, echt wel. Maar ik denk dat studeren ook heel erg leuk gaat zijn. We zullen het allemaal zien.

Iedereen die ook geslaagd is, heel erg gefeliciteerd! Geniet van je vakantie, jullie hebben het verdient!

 

9 Replies to “Jaja, ik ben geslaagd hoor!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *