Mijn laatste lesdag

Mijn laatste lesdag… Dat is vandaag. Echt heel erg vreemd, na deze dag heb ik gewoon nooit meer les op de middelbare school. Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen, dat ik na deze dag nooit meer les zal hebben hier. De school waar ik de afgelopen vijf jaar heb doorgebracht.

Oké oké, ik ben nog niet weg, ik heb nog een toetsweek, nog een examentraining week, en dan, examens. Help!

Maar toch, een laatste dag les, een laatste keer les met mijn vriendinnen, met mijn klas. Ik zal straks nooit meer zo door de gangen lopen met deze mensen. Ik vind het heel raar. Het is ook zo ontzettend snel gegaan.

Begin dit jaar zei ik nog tegen een vriendin: ‘nog maar een paar maanden en dan zijn we hier weg.’ ‘Ach, we hebben nog een paar maanden.’ ‘Dat is snel voorbij hoor.’ Ik had altijd zoiets van, pff, wat nou snel. De lessen lijken voorbij te kruipen.

Maar ze had gelijk, wat ging het snel. Natuurlijk is dat iets wat je altijd naderhand zegt. Maar ik vind het echt zo. Het ging snel. Het hele afgelopen jaar, en vanaf de kerst al helemaal.

 

En ik ga het missen, de lessen zoals ze vijf jaar lang waren. Vijf jaar lang Havo gedaan, hopelijk straks slagen. En dan weg. Ik heb enorm veel zin in volgend jaar, studeren. Totaal iets nieuws. Maar de lessen hier, ja, dat ga ik wel missen.

 

Ik weet dat ik nog niet helemaal weg ben, en dat ik van het leren nog zeker niet af ben. Dat begint nu pas. Maar toch, ik vind het wel een momentje om even bij stil te staan. Geen lessen op de middelbare school meer voor mij…

(Tenminste, als ik mijn examens haal… Anders zit ik er volgend jaar weer…Maar daar gaan we niet vanuit natuurlijk)

Dit was eigenlijk meer even een snelle update, maar ik wilde het jullie graag even vertellen.

Ik ga de middelbare missen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *