Mijn 2017

Ondertussen is het alweer langer dan een week 2018. Het is zelfs nog raar om dat zo te typen. 2018 alweer? Jeetje, de tijd gaat zo ontzettend snel.

2017 was voor mij echt een topjaar. Je weet wel hoe mensen altijd zeggen van ‘Dit jaar wordt echt mijn jaar!’, nou dat was 2017 wel. 2017 was wel mijn jaar. Ik vind het dus ook wel een klein beetje jammer dat het nu voorbij is. Maar dan gaan we er gewoon voor zorgen dat 2018 net zo geweldig wordt!

Mijn 2017 begon niet heel bijzonder. Ik zat nog op de middelbare school, het laatste jaar van de HAVO. Ik sprak veel af met vriendinnen en had zo nu en dan wat leuke uitjes zoals een dagje Efteling. In februari heb ik voor het eerst carnaval gevierd, wat ik ook wel erg leuk vond.

In maart werd ik 17, niet zo’n hele bijzondere leeftijd. Dan is 18  (wat ik nu dus bijna word 🙂 ) toch wel iets bijzonderder. Maar na mijn verjaardag, rond april begon het leren. Leren voor de eindexamens, niet bepaald het hoogtepunt van het jaar, maar het hoorde erbij.

Vlak na de examens was het gala. Iets waar je stiekem al wel naar uitkeek sinds het eerste jaar. Een mooie jurk, mooie auto, mooie avond…

En nog een van de mooie dingen uit 2017 is dat ik sinds 28 mei een ontzettend leuk vriendje heb. Dat hoort toch ook wel in dit lijstje thuis  ☺.

In juni kreeg ik te horen dat ik geslaagd was, klaar met de HAVO. Iets wat ik toen wel heel jammer vond, maar als ik nu terugkijk vind ik zo niet jammer niet meer.  Eind juni heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

En toen had ik heel lang zomervakantie, die  heb ik goed vol gekregen met leuke dagjes weg zoals naar Amsterdam en Scheveningen. Ook ben ik met vrienden nog een weekendje naar Center Parcs geweest. Maar er moest ook gewerkt worden dus dat heb ik veel gedaan.

En natuurlijk, niet te vergeten mijn vakantie naar Schotland. Een hele mooie vakantie om nooit meer te vergeten. Wat was dat gaaf! 3 weken rondgetrokken in een prachtig land samen met mijn gezinnetje.

En toen kwam er na drie maanden een eind aan de zomer… Tijd voor een nieuw begin. Vanaf eind augustus ben ik namelijk student. Dit begon allemaal met een super gezellige introweek vol feestjes en leuke activiteiten.

En daarna begonnen de lessen weer. Back to school. Vanaf het begin heb ik het enorm naar mijn zin op de opleiding, en heb ik dus ook zeker de goede studie gekozen!

In het najaar van 2017 is er niet heel veel bijzonders meer gebeurd, ik ging naar school, sprak nog vaak af met vrienden, mijn oude, maar ook mijn nieuwe vrienden. Heel veel gezellige daagjes gehad in elk geval. Ook begon ik met rijlessen, wat ik ook heel erg leuk vind. Behalve het leren van de theorie dan…

Dan, niet te vergeten mijn reisje naar Lissabon in november. Samen met papa heb ik een leuk weekendje gehad in een hele mooie stad.

En toen natuurlijk de kerst, voor het eerst vierde ik kerst niet alleen maar met mijn vriend. Wat het toch weer iets specialer maakte. De kerst wat natuurlijk weer super gezellig zoals het ook hoort.

En toen oud & nieuw, een hele gezellige avond waarbij ik helemaal gelukkig 2018 inging.

Ik wens iedereen hier ook een super mooi, fijn, gezond en vooral heel leuk 2018! ✨ Geniet ervan!

 

Leave a Reply