Schilderen als examen?

Schilderen als examen? Yep, daar ben ik de afgelopen twee dagen mee bezig geweest. We hebben namelijk deze toetsweek voor tekenen ons praktijkexamen. De laatste praktijkopdracht voor dit jaar…

Twee dagen lang hebben we van een tot half vijf aan onze projecten gewerkt, nouja met het maken van het eindproject, We hebben al twee hele periodes hieraan mogen voorbereiden. Mijn map zit aardig vol met een hoop voorwerk.

En nu moesten alleen nog ons eindwerk gaan maken. In totaal kregen we hier acht uur de tijd voor, wel gezellig zo, met zijn allen aan het werk. Thee en cake erbij, altijd goed 😉 Maar het was ook wel doorwerken, natuurlijk wist ik allang wat ik ging maken en had ik al aardig wat voorbereiding getroffen, maar toch, dit is wel het grote eindwerk.

De opdracht was eigenlijk, maak een tekening/schilderij/iets over het leven. Over de mens en zijn…. Vul dat zelf maar in. En ja, hoe kan het ook anders, ik ben geïnspireerd door Imagine Dragons. In een van hun liedjes (It’s Time) zit namelijk een heel mooi stukje tekst dat ik besloot uit te werken.

“The path to heaven runs through miles of clouded hell”

En dat is dus wat mijn tekening is geworden, om bij het mooie paradijs te komen moet je eerst over de moeilijke brug. Ofzoiets. Ik vond het wel iets moois hebben.

Ik ben opzich wel tevreden met het eindresultaat, ik ben geen kei in schilderen, maar ik ben er wel blij mee. Vooral het idee erachter vind ik mooi. En het is wel iets waar ik acht uur lang aan heb gewerkt, en me drie maanden lang op het voorbereid.

En natuurlijk heb ik twee hele gezellige middagen gehad!

Nu helaas nog even verder leren, want dit is helaas niet het enige in de toetsweek… Morgen een Frans mondeling… HELP!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *