15 dingen waar ik spijt van heb

Geplaatst op

Je kent ze wel, van die dingetjes waarvan je later denkt, hmmm die had ik beter niet kunnen doen. Dingen die ik als ik ze nu zou meemaken anders had gedaan, of gewoon helemaal niet had gedaan. Of dingen die ik juist wel had gedaan… Confusing… Maargoed, dit zijn 15 dingen waar ik spijt van heb:

 1. Mijn haar in een bob knippen, en nee, niet die fancy-boblijnen die je tegenwoordig ziet. Nee, een boblijn die tot net onder je oor komt en dan zo mooi naar binnen krult. Soort van bloempotkapsel dus. En met zo’n kapsel heb ik denk ik 4 jaar rondgelopen. Grote fout…
 2. Dat ik heel veel foto’s heb verwijderd. Ik houd niet van super veel foto’s op mijn telefoon dus verwijder ik het maar. Nouja, dat deed ik. Ik heb ondertussen wel geleerd dat je dat niet moet doen. Bewaar alles, ook de lelijke foto’s! Het is leuk om ze terug te zien, maar ik heb er dus helaas een hele hoop verwijderd.
 3. Dat ik op de basisschool meedeed aan het spelletje ijsglijden. Aanloopje nemen, en over het ijs glijden. Ik kwam met mijn hoofd op het ijs terecht en dat moest toen gehecht worden. Er zit nu nog steeds een litteken…
 4. Sommige berichten op Whatsapp, ik stuur nogal vaak een bericht te snel dat ik later spijt heb dat ik heb gestuurd. Dat heb ik nog steeds erg vaak, iets beter nadenken voordat ik iets stuur.
 5. Dat ik op mijn tiende ben gestopt met turnen. Ik ben er vier jaar later weer mee begonnen en ik vind het ontzettend leuk. Als ik nu gewoon die vier jaar lang door was gegaan was ik zoveel beter én leniger geweest. Ik had er nooit mee moeten stoppen maar gewoon moeten doorzetten.
 6. Dat ik zo lomp met mijn camera omging waardoor hij kapot ging. Het was een fijne en goede camera maar ik was er niet voorzichtig mee waardoor het mechanisme kapot ging en de lens er dus niet meer uit kon. Zo zonde.
 7. Dat ik niet een paar maandjes eerder fan ben geworden van Imagine Dragons. Een jaar geleden waren ze namelijk met een concert in Nederland maar daar ben ik niet heengeweest. En nu duurt het waarschijnlijk nog wel een hele tijd voordat ze hier weer komen.
 8. Terugkomend op de vorige, dat ik niet naar PinkPop ben gegaan. Imagine Dragons kwam daar en dat was mijn kans om ze live te zien… Maar ik ben er niet naartoe gegaan.
 9. Dat ik nog steeds het nagelbijten niet ben afgeleerd. Ik droom van mooie lange nagels maar dat blijft dan ook bij een droom…
 10. Pennyboarden met mijn verkeerde been, ik ben rechts, maar dacht ik probeer het eens met links. Het ging goed totdat ik steeds harder ging en heel hard viel. Heb er nog steeds een heel erg groot litteken van op mijn voet.
 11. Dat ik zo’n schijterd ben die heel weinig durft. Dat ik daarna denk had ik dat nou maar gewoon gedaan of gezegd. Ik moet soms iets minder nadenken en het gewoon doen. Want uiteindelijk heb je vaak alleen spijt van hetgene dat je niet gedaan hebt…
 12. Dat ik begonnen ben aan het schrijven van een boek maar het nooit heb afgemaakt. Ik denk dat ik al rond de 70 pagina’s zat, en ik moet zeggen dat ook het verhaal niet slecht was. Maar ik heb er zeker al een jaar niet meer aan geschreven, ook erg zonde eigenlijk.
 13. Dat ik in de tweede veels te drukke en geprinte leggings droeg. Het zag er gewoon niet uit.
 14. Het behang dat ik op mijn kamer heb hangen, hoe heb ik ooit kunnen denken dat paars met zilveren krullen mooi behang is? En dat zilveren muren mooi zouden zijn?
 15. Dat ik een telefoon kocht met daarop maar 3gb geheugen, ik kan echt amper apps downloaden en daar word ik echt gek van. Maar ik ben sowieso van plan een nieuwe telefoon te kopen binnenkort, want het scherm begint raar te doen door de barsten. Nog iets waar ik spijt van heb, dat ik hem op de grond heb laten flikkeren waardoor ik al langer dan een jaar met een kapot scherm rondloop.

Spijt… Eigenlijk zouden we dat niet moeten hebben. Het is gebeurd en je kunt er weinig meer aan doen. Move on. En sommige van deze dingen zijn ook niet echt spijt, meer gewoon jammer of zonde. Het hoort er allemaal bij en we leren er weer van.

En om dit bericht een beetje goed te maken zal ik er binnenkort een online zetten met 15 dingen waar ik geen spijt van heb. Eentje met iets meer positiviteit 😉

Heb jij iets waar je spijt van hebt of wat je liever anders had gedaan?

 

 

 

 

6 gedachten over “15 dingen waar ik spijt van heb

 1. Ik wilde binnenkort júist gaan leren waveboarden met m’n verkeerde been voor. Want dan kan ik binnenkort ook leren wakeboarden (nope, geen spelfout, nu bedoel ik echt wakeboarden op het water) met mijn andere been voor. Ik zie iedereen altijd afwisselen met links / rechts voor, en ik kan dat dus nog niet. Dus ik dacht, laat ik het eerst ‘op het droge’ oefenen met m’n waveboard. Wel stom dat dat dus fout ging met je pennyboard! Nu hopen dat ik niet ga vallen 🙂 (ja, op het water ga ik sowieso váák vallen, maar ik hoop niet dat ik straks ook op de stoep val)

  1. Oeh ja, succes hahah! Ik heb het daarna nooit meer durven proberen. Maar met goed oefenen en voorzichtig doen moet het denk ik te leren zijn. En dat wakeboarden is echt heel gaaf! Veel plezier alvast 🙂

 2. Je probleem met nagelbijten herken ik zo! Ik probeer al jaren te stoppen maar het lukt gewoon niet 🙁 Gelukkig valt het bijten bij nog wel mee, momenteel heb ik zo waar genoeg nagel om ze mooi te kunnen lakken haha! x

  1. Ja zo vervelend is dat hè… Ik probeer ze iedere keer te laten groeien, de mijne zijn gelukkig ook niet te kort ofzo, maar ik zou ze graag wel wat langer hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *