Waarom ik zo van Kerst houd


Heeyy,

Het is eerste kerstdag! Yess!

Dit is werkelijk waar de tijd van het jaar waar ik altijd naar uit kijk. Ik ben zo’n type persoon dat midden in de zomer in de bloedhete zon liggend in het zwembad zegt; ‘ik heb zin in kerst’

Ik ben echt een winter persoon. In de zomer en lente voel ik me gewoon minder fijn dan in de herfst en winter. Maar het hoogtepunt van deze seizoenen is toch echt wel de feestdagen.

En daar wil ik het ook graag over hebben! Kerst.

Dit zijn de 6 redenen waarom ik zo gek ben op kerst:

  1. Familie, vaak zit je met kerst gezellig rondom de tafel met familie, ik heb een super gezellige familie en ik heb ook een hele goede band met ze. Mijn familie is heel klein dus ik ken iedereen ook heel goed. En vandaar dat ik het altijd super gezellig vind om met zijn allen te eten en gewoon een gezellige avond te hebben.
  2. natuurlijk, lekker eten. Een uitgebreide maaltijd rondom een goed versierde tafel met kaarsjes en kerstservetjes. Je kunt uit zoveel verschillende hapjes kiezen en alles is in kerstsfeer. Je eet dingen die je normaal nooit zou eten waardoor het met de feestdagen dus extra speciaal is.
  3. De lichtjes en kaarsjes en andere super gezellig kerstdecoratie, ik vind het er gewoon zo gezellig uitzien. Kaarsen op tafel en lichtjes in de boom terwijl het buiten donker is. Een kerstboom met gekleurde ballen en alle andere frutsels die door het hele huis staan. Dit geeft mij dus echt het ultieme geluksgevoel.
  4. De glitterkleding en makeup, kerst is echt de tijd waarop je jezelf helemaal mag uitdossen en dat vind ik helemaal leuk. Een glitterjurkje dat je normaal nooit aan zou doen kan nu de kast uit en ook je makeup mag net met wat extra glitters. Hakschoenen aan, het mag allemaal met kerst.
  5. De vrije dagen, de kerstvakantie is heerlijk, lekker binnen zitten bij de openhaard en niet te hoeven denken aan school. Gewoon met een leuke film of goed boek genieten van de kerstsfeer.
  6. de muziek! kerstliedjes zijn gewoon zo vrolijk en ze geven mij echt een heel blij gevoel. Ik zou best het hele jaar door kerstliedjes kunnen luisteren alleen dat is een beetje vreemd. En natuurlijk blijven de liedjes zo speciaal omdat je  ze alleen met kerst luistert.

Dit waren dus de leukste dingen aan kerst. De dingen waar ik echt heel erg van kan genieten want kerst maakt mij echt heel blij. Ik kan ook niet geloven dat het nu gewoon alweer kerst is. Ik vind echt dat de kerst een soort van hele gezellige tussenstop is. Je werkt vanuit de zomervakantie naar de kerst toe en dan weer naar de zomervakantie.

Ik hoop dat jullie allemaal een hele gezellige en leuke kerst hebben!

MERRY CHRISTMASSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *