Weekendje Lissabon pt. 1

En toen, op een doodnormale vrijdag in november stapte ik samen met papa het vliegtuig in. Even een weekendje ertussenuit. Op naar de zon, op naar Lissabon!

Vorig jaar ben ik geslaagd voor de Havo, en het cadeautje dat ik hiervoor kreeg was een citytrip samen met papa. Het was er eerder nog niet van gekomen, maar nu zijn we dus eindelijk gegaan.

Vrijdagmiddag, rond half zes landden we no aeroporto, oftewel het vliegveld. Het was nog licht toen we het vliegtuig uitstapte, maar nog geen vijf minuten toen we het vliegveld uitkwamen was het alweer donker. Maargoed, Lissabon is ook prachtig in het donker.

Met een taxi zijn we naar het hotel gegaan, dat dus echt middenin het centrum lag. Dat was ontzettend handig. Even de koffers gedropt en doorgegaan om een hapje te eten.

En echt, bij elk restaurantje dat je voorbij liep werd je door de obers bijna naar binnen gesleurd. Je kunt niet even rustig het menu bekijken, ze staan gelijk heel opdringerig naast je. Maar na een tijdje zoeken hadden we toch een gezellig restaurantje gevonden. En ook nog eens buiten, en dat in november.

Op zaterdag hebben we heel erg veel gewandeld. Papa had een boekje meegenomen met allemaal wandelingen erin, dus die hebben we twee gelopen. En die kwamen natuurlijk langs een heleboel leuke plekjes en bezienswaardigheden!

En een stralend blauwe lucht! Terwijl ik dit hier zit te typen droom ik weer even weg van hoe mooi en heerlijk het daar was…

Met de Elevador de Santa Justa kon je naar de bovenstad, waar we dus dit prachtige uitzicht hadden!

Het was een hele mooie en geslaagde eerste dag! Heerlijk weer en prachtige dingen gezien. Snel een part 2 waarin ik ook dag twee van mijn reisje met jullie deel.

En ik hoop dat jullie niet te jaloers zijn geworden… Ik wel, ik wil wel weer terug…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *