Weekendje Lissabon pt. 2

In part 1 van mijn Lissabon verslagje vertelde ik al hoe ik samen met papa eventjes naar Lissabon vloog om daar een weekendje de toerist uit te hangen. Ook op dag twee van mijn reisje heb ik heel erg veel mooie dingen gezien.

Met de metro en de bus zijn we naar Belém gegaan, het oudste stukje van Lissabon dat terugslaat op de achttiende eeuw waarin Portugal heel veel koloniën bezat. Dit was ook gelijk wel een heel erg toeristisch stukje. Het was er enorm druk.

Maar de dag begon nog rustig, een wandeling tussen de palmbomen, wederom genietend van het lekkere zonnetje.

En daarna toen we de rustige straatjes uit waren kwamen we dus in het drukke toeristische deel uit. Je liep hier op de kade langs de Taag, de rivier die langs Lissabon stroomt. En onderweg stonden natuurlijk weer een heleboel mooie gebouwen.

Zo ook de toren van Belém, we wilden hier heel graag op, maar toen we aankwamen stond er helaas een flinke rij voor. En we hadden al weinig tijd dus het was een beetje zonde om drie kwartier in de rij te gaan wachten. Dus helaas zijn we er uiteindelijk niet in geweest. En ook de andere toren waar je op kon was heel erg druk. Dus we hebben ze beide alleen van de buitenkant gezien.

Nadat we hele kade zijn afgelopen begonnen onze voeten toch best wel pijn te doen. Dus besloten we maar even wat uit te rusten en een terrasje te pakken voordat we weer aan de terugreis zouden beginnen…

Dus nog even lekker genieten in het zonnetje met een een (niet te vergeten) Portugese sangria, en prachtig uitzicht op de Taag.

En toen werd het helaas toch echt weer tijd voor de terugreis… Met de metro terug naar het hotel om onze spullen op te halen, en toen naar het vliegveld.

Op het vliegveld verliep ook niet alles soepel, maar na een lange zoektocht hebben ik mijn frietjes en kipnuggets kunnen eten. En toen mochten we alweer boarden. Er waren wat problemen over de vertrektijden van het vliegtuig, op de borden stond namelijk een andere tijd dan op de boardingpas. Dus uiteindelijk zijn we later dan gepland pas vertrokken.

Het was een mooie, heldere avond, dus ik heb bijna de hele terugreis kunnen genieten van alle lichtjes onder ons. Beautiful!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *