Yes, I’m a firebreather

Heey,

Deze blogpost gaat over mijn nieuwste fandom, ja alweer. Ik ben namelijk de laatste tijd helemaal fan van Imagine Dragons! En ik wilde jullie daar graag wat meer over vertellen!

Ik ben sowieso al niet zo van de standaard pop-muziek, ik vind het wel leuk, maar voor eventjes, ik ben het snel zat. Ook vind ik dat deze pop-muziek vaak eigenlijk nergens over gaat. De liedjes van bijvoorbeeld Imagine Dragons gaan echt over iets, ze hebben een diepere betekenis.

imagine-dragon-cover-650

Imagine dragons is een band bestaande uit 4 leden. Van voor naar achter, de zanger: Dan Reynolds, de bassist: Ben Mckee, de gitarist: Wayne Sermon, en de drummer/violist: Daniel Platzman.

Imagine Dragons bestaat al sinds 2008, toen zei nog bestonden uit 2 zangers en 1 zangeres. De band zoals hij nu is bestaat sinds 2011.

Hun stijl is vooral Indian Rock,  dat is eigenlijk een mengeling van Indische muziek met de hedendaagse Rock.

Imagine Dragons heeft 2 albums gegeven, Night Visions en Smoke & Mirrors. Ook hebben ze heel erg veel EP’s, oftewel, albums die nooit officieel zijn uitgegeven en maar bestaan uit 3 of 4 liedjes.

2606564_imagine-dragons-fly-hd

Ik vind eigenlijk bijna alle liedjes leuk van Imagine Dragons maar natuurlijk zijn er toch een paar die ik het leukste vind:

Night Visions:

 

Smoke + Mirrors:

 

EP’s:

 

Het zijn er nog best veel, en dit is nog niet eens de helft van alle liedjes. Ik heb op mijn telefoon afspeellijsten met alle liedjes, ook akoestisch en remixes ervan. In totaal zijn het er 82.

imagine_dragons_2012

De liedjes van Imagine Dragons hebben ook echt een hele mooie betekenis allemaal, ze gaan zo diep. Ik heb een paar van mijn favoriete quotes uit hun liedjes gehaald.

I’m ready for the fall, ready for everything that I believed in to drift away.

You never know the top till you get too low.

Am I just a shadow you drew?

Ever since I could remember,  everything inside of me, just wanted to fit in. I was never one for pretenders, everything I tried to be, just wouldn’t settle in.

I had to lose my way, to know which path to take.

All I believe, is it a dream that comes crashing down on me, all that I own, is it just smoke and mirrors?

I need fog in the air, just to make my mind seem clear.

It’s time to begin isn’t it, I get a little bit bigger but then I admit, I’m just the same as I was. Now don’t you understand? That I’m never changing who I am.

Well these days I’m fine, no these days I tend to lie.

Imimagine_dragons_by_anthony_mair_web

Dat was het hele lange artikel van vandaag dan. Ik had echt heel veel te vertellen over Imagine Dragons! Ik hoop dat jullie het leuk vonden en misschien de muziek ook hebben geluisterd.

xxx Anne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *